Investitii in Cristian

Facilitati oferite investitorilor:

Comuna Cristian oferă numeroase avantaje pentru mediul de afaceri atât prin poziţia geografică, resursele, oportunităţile disponibile, cât şi prin infrastructura modernă şi proiectele realizate. Printre facilităţile  majore care pot fi exploatate de investitori regăsim:
Comuna este situată la doar 10 Km de oraşul Sibiu.
Accesul facil la principalele rute de transport naţional şi internaţional. Comuna este străbătută de Drumul Naţional DN1 şi face legătura cu principale magistrale rutiere europene. Pe DN 1 la o distanţa de aproximativ 4 km se poate ajunge la Aeroportul Internaţional Sibiu, care se afla in suprafata de 40ha pe teritoriul UAT Cristian
Pe teritoriul comunei trece de asemenea si Autostrada Sebes – Nadlac
Infrastructură modernă şi Zona Industrial
Comuna Cristian beneficiază de toate utilitaţile prezente, reţea de apă, canalizare, gaze naturale, internet şi telefonie. Zona Industriala de pe strada L a fost dezvoltat tocmai din dorinţa de a oferii facilităţi şi a atrage noi investitori, oferă la rândul lui toate utilitaţile.
Administraţie publică modernă, eficientă, dispusă să colaboreze cu investitori.  Primăria Comunei Cristian are în componenţă personal calificat cu experientă în domeniu, dispus să colaboreze şi să ofere suportul informaţional necesar desfăşurării oricărui proiect de afaceri.
Comuna dispune în cadrul Administrației publice locale de Serviciul de Urbanism care oferă atât persoanelor fizice cât și investitorilor posibilitatea de a-și completa documentațiile necesare în timp util pentru a putea demara lucrările dorite.
În Comuna Cristian climatul este propice pentru dezvoltarea sectorului agricol şi zootehnic, peisajele sunt atracţii turistice cu posibilitate de dezvoltare a serviciilor pentru atragerea turiştilor.
Comuna Cristian dispune de 3457 ha de pădure în care se pot organiza excursii montane și activități recreative.
Obținere finanțare din Fonduri Europene pentru proiectul Extindere Rețele Hidroedilitare, comuna Cristian, județul Sibiu – proiect care prevede extinderea rețelelor de apă și apă uzată pe străzile XI, XIII, XXIV, XXVIII, XXIX străzi care în momentul actual nu dispun de aceste facilități, după caz unele străzi vor beneficia de introducere rețea apă uzată cea de apă existând deja sau de ambele apă și apă uzată.